Detta tips

... handlar om några tips om Facebook-appen för iPad jag upptäckt. MEN det är troligen så att detta fungerar likadant i iPhone och även i Android. 

1. När du klickat till en webbsida någon har delat i flödet så är möjligheten att kopiera länken borta. Men klickar man länge (2-5 sek) i adressfönster så kopieras länken och en liten ruta visas i två sek som säger det. (Där det står svd.se i bilden nedan.)

ipadappen adressrutan

2. Upptäckte nyss en sak till, trycker man en kort stund i adressrutan så kommer en ny funktion, läs mer om denna länk på facebook. Tryck på den och du får läsa en massa andra personers delningar av samma artikel, fiffigt.

ipadappen flera som delat samma

3. Om du vill maila en delad artikel till dig själv, något jag har gjort tusentals gånger för att kunna söka fram dem senare, så kan du klicka på de tre lodräta prickarna och välja Öppna i Safari.

ipadappen oppna i safari 

Däri, under delningsikonen finns sedan dela via epost.

Då kommer titeln på artikeln bli ärenderaden i mailet också. Så det är ett extra steg, via Safari, men man får artikeltiteln med sig.

Safari pa ipad delningsknappen 

4. Vill du maila adressen till ett inlägg (inte en artikel, utan ett inlägg) till dig själv, så klickar du på dela inlägg under det, där finns Kopiera URL. Byt till e-postprogrammet och skapa mail däri.

ipadappen kopiera lank 

5. Vill du hitta ett eget inlägg du skrivit, för att dela det igen (se fyra), då kan du använda sökrutan som finns i flödet längst upp, men skriv ditt eget namn först, sedan vad du söker på. 

Sökrutan är lite senil så den glömmer bort vad du sökt på hela tiden.

Om du går till din egen sida först, står det redan ditt namn längst upp i sökrutan och du kan klicka efteråt och lägga till några sökord, så det är lite lättare.

6. Du kan kopiera hela inlägg genom att vila på det med fingret.

7. Bara inlägg delade med världen kan du dela och få med texten i, annars får du kopiera före genom att vila med fingret på det, sedan skapa nytt inlägg och vila med fingret tills popupen dyker upp som innehåller "Klistra in".

8. Om du delar "Dagens minne" så kan du efter delning inte redigera det med appen, då tappas länken till dagens minne bort.

(Du kan redigera "Dagens minne" på datorn utan att det händer).

Hoppas detta var av intresse och kommer till användning!

 

Lycka till på internet idag!
 
/Ola Andersson
-----------------------------------------------------------------
Detta tips skickades till någon av mina mailinglistor, datum som ovan.
Det har tidigare varit publicerat på mammals.se, och/eller alltommig.nu, och nu (okt 2021) ligger det här på listor.mammals.se.

Mailat 2018-03-05, tll bloggen 2018-08-09.